Augalinis piemenėlių pyragas

1. Išvirkite bulves. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, įberkite į jį šaukštelį druskos. Užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite bulves iki minkštumo.
2. Bulvėms išvirus, nukoškite vandenį. Į puodą su bulvėmis sudėkite Naturli Vegan Block augalinę sviesto alternatyvą, supilkite kreminį avižų gaminį „Oat Cuisine“, pagardinkite druska ir pipirais. Grūstuve sutrinkite švelnios tekstūros bulvių košę.

3. Kol bulvės verda, paruoškite įdarą. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite aliejaus. Suberkite smulkiai kapotą svogūną, česnako skilteles ir plonomis riekelėmis pjaustytas morkas. Maišydami pakepinkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės. Suberkite į keptuvę riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Kepkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai taps minkšti.
4. Įmaišykite pomidorų pastą ir prieskonius. Suberkite sojų faršą ir pakepinkite penkias minutes.
5. Suberkite lęšius, supilkite daržovių sultinį. Leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite apie 15 minučių, kol lęšiai sugers sultinį bei suminkštės.
6. Prieš baigiant virti, į keptuvę suberkite ir įmaišykite šaldytus žaliuosius žirnelius.

7. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
8. Į kepimo indą (20×30 cm) paskleiskite įdarą, ant viršaus – kuo tolygiau paskleiskite bulvių košę.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Likus penkioms kepimo minutėms, įjunkite „grill“ režimą, kad viršus šiek tiek apskrustų.

10. Pyragas bus minkštas (ypač, kol šiltas), tad semkite jį dideliu šaukštu ar samčiu ir dalinkite į dubenėlius. Ragaukite nedelsiant.