Falafelių, humuso ir daržovių dubenėliai

1. Jei ketinate naudoti naminį, iš pradžių pagaminkite humusą. Spausdami avinžirnius tarp dviejų pirštų, pašalinkite jų odeles. Nors tai nėra būtina, pašalinus odeles humuso tekstūra bus dar švelnesnė, glotnesnė. Sudėkite į maisto smulkintuvą su visais likusiais ingredientais. Sutrinkite iki visiškai vientisos tekstūros.

2. Paruoškite Tahini padažą. Visus padažui skirtus ingredientus, išskyrus vandenį, gerai išmaišykite iki tolygios masės. Įpilkite ir įmaišykite tiek vandens, kad gautumėte norimo tirštumo padažą (turėtų pakakti apie 2-4 šaukštų vandens).

3. Sudėliokite dubenėlius. Bolivinės balandos sėklas išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Padalinkite į dubenėlius.
4. Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką ir išskobkite iš odelės. Supjaustykite riekelėmis ir dėkite į dubenėlius ant bolivinės balandos sėklų.
5. Į dubenėlius sudėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus, plonomis juostelėmis pjaustytą morką.
6. Dėkite po kelis šaukštus humuso.
7. NATURLI falafelius iškepkite pagal instrukciją ant pakuotės (apie 10 minučių keptuvėje įkaitintame šlakelyje aliejaus). Keptus falafelius dėkite į dubenėlius šalia kitų produktų.
8. Pagardinkite dubenėlius plonai pjaustytais raudonaisiais svogūnais, ridikėlių daigais, lukštentomis kanapių sėklomis.
9. Apšlakstykite Tahini padažu ir patiekite.