Sviestinės bandelės

Mieles sutrupinkite ir suberkite į šaltą vandenį, maišykite tol, kol jos visiškai ištirps. Tuomet suberkite kvietinius miltus, cukrų, druską ir minkykite tešlą – bus lengviau ir greičiau, jei tai darysite tešlos minkymo įrenginiu. Į gerai išminkytą tešlą po truputį pilkite išlydytą „NATURLI’ Vegan block“ ir toliau minkykite tol, kol ji taps vientisa ir itin elastinga.

Maistine plėvele ar rankšluosčiu uždengtą tešlą 3 valandoms palikite kilti šaldytuve. Tešlą reikia uždengti tam, kad neišdžiūtų jos paviršius.

Praėjus nurodytam laikui ir tešlai pakilus išimkite ją iš šaldytuvo ir padėkite ant virtuvės stalo. Kantriai palaukite, kol ji atšils iki kambario temperatūros. Tuomet padalinkite ją į 18 dalių, iš kurių iškepsite skanutėles sviestines bandeles.

Iš tešlos gabalėlių rankomis suformuokite  bandeles ir palikite jas šiltai kilti 1–1,5 val. Tuomet kruopščiai aptepkite jas ištirpintu „NATURLI’ Vegan block“; taip šios mažylės įgaus gražią auksinę spalvą. Bandeles kepkite 10−12 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje konvekciniu režimu.